مسجد دوره تيموري تفت نو شد

به گزارش ميراث آريا(chtn)، در اين مسجد گچ کاري‌هاي داخل مسجد ، بهسازي بدنه بيروني ، کاشي کاري دو عدد از درهاي فرعي ، تامين تجهيزات گرمايشي و سرمايشي مجموعه داخل مسجد انجام شده است .

اين مسجد مربوط به دوره تيموري است و در دوره صفويه مورد توجه قرار گرفته است ، مسجد امام تفت با صرف اعتبار 110 ميليون تومان مرمت و بازسازي شد.

همچنين مرمت اين پروژه شامل آجر فرش بام،سفيد کاري فضاهاي داخلي،کاشي کاري‌هاي بدنه و سردر ورودي است .

مسجد مجموعه امام تفت داراي تابستان خانه با ايوان بلند ، گنبد و گرم خانه اي در ضلع غربي است. در چوبي ظريف و کنده کاري شده ، کتيبه کاشي معرق به خط نسخ ، قطعه چوب منبت کاري به شکل مثلث ، سر در با گچ بري ظريف ، سنگ مرمر محراب از ظرافت‌هاي خاص مسجد به شمار مي رود.

قدمت مجموعه امام به قرن نهم ه ق بر مي‌گردد و به شماره ثبتي 2342 و در تاريخ 8 خرداد 78 در فهرست آثار ملي کشور به ثبت رسيده است.

يادآور مي‌شود؛ مسجد امام (شاه ولي) به دستور \"خانش بيگم\" خواهر \"شاه تهماسب\" در قرن نهم هـ. ق ساخته شد.

ساختمان مسجد از خشت و آجر و داراي تابستانخانه اي با ايوان، گنبد و گرمخانه اي در ضلع غربي آن است. بالاي گنبد ماذنه اي وجود دارد و راه پله دسترسي به آن، از روي گنبد و در ضلع شمالي آن ساخته شده است. فرش بام گنبد از آجر خفته راسته است.

پوشش گرمخانه طاق و تويزه آجري و به صورت کاربندي است. در چوبي ظريف و کنده کاري شده، کتيبه کاشي معرق به خط نسخ در اطراف در، يک قطعه چوب منبت به شکل مثلث که بالاي سر در نصب شده، شبکه گچبري ظريف، نور گير بالاي محراب و سنگ مرمر منصوب در محراب، از ظرايف هنري اين بنا است.//104

انتهای پیام/

کد خبر 1388061446